Red Ons Leefmilieu!

Of Rudy OnLine?

Omtrent

Deze site is al heel lang online, de domeinnaam “rol.be” dateert van in mei 2001 om precies te zijn. En daarvoor – sinds 1998 – was er al iets bij een gratis host dat dezelfde naam “rol” droeg. Op internet is dat dus een eeuwigheid. De naam is een acroniem van “Rudy OnLine”. Een paar jaar geleden wees iemand mij er op dat het net zo goed kon staan voor “Red Ons Leefmilieu”. En vandaar dus…

Het is denkelijk één van de weinige domeinnamen met slechts 3 letters die nog in privéhanden is. Erg makkelijk om te onthouden. Ik ben er dan ook nogal aan gehecht.

Het is begonnen met een evenementenkalender, die er nog steeds is, al ziet ie er nu al behoorlijk antiek uit. Daarna is er vanalles bijgekomen en ook weer verdwenen. De kalender is feitelijk zowat het enige dat overgebleven is uit de prille beginperiode. Dus als u organisator van een event bent, post het maar op de kalender, het is volstrekt gratis.

Dan is er het forum gekomen, dat een beperkt succes kende. Er zitten momenteel nog wat trouwe leden op, en nieuwe zijn altijd welkom.

Er zijn ook nog spelletjes te spelen op de site, kwestie van wat amusement te voorzien op tijd en stond. En hier en daar nog zo wat losse pagina’s, onder meer mijn kleurenkiezers (wie zoekt die vindt), die, als ik de statistieken bekijk, nog altijd behoorlijk wat bezoekers blijken aan te trekken. Overblijfselen uit een tijd dat ik nog een carrière als webdesigner ambieerde. Mijn ambities liggen intussen elders…

En nu is er dan ook het blog, wat u momenteel aan ‘t bekijken bent.

Ahja, nog iets over mijn alter ego, Dr. D.U. Iveltje. Dat dateert van toen ik blogde voor het bloggen heette. Ik had dus een site bij die gratis host en daarop pleegde ik (voor het jaar 2000, stel u voor) stukjes te schrijven, in het engels dan. Er was toen natuurlijk nog geen bloggingsoftware, maar ik had zelf iets ineengeknoeid in PERL dat werkte met templates en platte tekstfiles. Behoorlijk goed gevonden, voor die tijd.
En mijn pseudoniem was toendertijd Dr. D. E. Vil (Desiré Eusebius Vil), vanwege de soms nogal zwartgallige en sarcastische inslag van mijn stukjes. We hebben het wat vernederlandst.

Veel plezier op de site. En laat vooral uw stem horen!