Red Ons Leefmilieu!

Of Rudy OnLine?

NIMBY

| 0 comments

Not in MY backyard!

Waarom er weinig windmolens zijn!

We leven natuurlijk allemaal mee met de Japanners, na de vreselijke natuurramp.

We zien nu ook – nog maar eens – de gevolgen als het misgaat met kernenergie. Iedereen heeft de artikels wel gelezen, iedereen heeft de beelden gezien. Veel mensen zullen sterven aan de gevolgen van de nucleaire ramp. En de radioactiviteit die in zee werd (en zeer waarschijnlijk wordt) geloosd zal ook verstrekkende gevolgen hebben. De zee, dat is die grote vuilbak, weet u wel? Waar we vanalles insmijten. Kan toch geen kwaad.

En nu we ‘t allemaal met eigen ogen nog eens mochten zien, nu nog zijn er mensen die pro kernenergie zijn. Soms geloof ik mijn eigen oren niet.

Nu ja, hoelang geleden was die ramp met dat olieplatform van BP weer? En horen we er nog iets van? Tuurlijk niet. En BP doet lustig verder. Net als alle andere oliemaatschappijen. Net als het Japanse TEPCO, dat ook alleen maar hoeft te wachten tot de storm overgewaaid is. Net als electrabel en …

Zolang het maar opbrengt, nietwaar? En we er zelf geen last van hebben…

Het zou natuurlijk ook anders kunnen. Maar niet als we ons allemaal laten doen, zoals we dat al eeuwen gewoon zijn. Misschien tijd om wakker te worden? Maar ach…

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.