Red Ons Leefmilieu!

Of Rudy OnLine?

Vrouw dood alligator: een onschuldige hobby?

| 0 comments

Mijn geloof in de mens krijgt toch af en toe een serieuze deuk. Vandaag is het weer zover. Een zekere Mary Ellen Mara-Christian uit Amerika pocht in de nationale en internationale media met haar grootste ‘vangst’ ooit. Een alligator die ongeveer 60 tot 70 jaar oud moet geweest zijn.

Samen met haar man en een gids heeft ze een doodstrijd geleverd van ongeveer twee uur met een alligator. Na twee uur waren ze erin geslaagd om het dier volledig te fixeren en dan ‘heroïsch’ te doorzeven met een wapen van het caliber .22

Het ongelukkige dier overleefde het blijkbaar ook nog, dus vond Mary het nodig om bloedende en gefixeerde dier met een mes te lijf te gaan en de ruggengraat even doodleuk door te snijden. Andermaal een ‘glorieuze dag’ dus voor de dierenrechten en het dierenwelzijn.

NYDailynews

Associated Press reports it took two hours for Mara-Christian, her husband Mark and a local hunting guide to secure the alligator with rods and snares on the boat. They then shot it with a .22 caliber gun. But the ‘gator proved hard to kill. To put the animal out, Mara-Christian severed its spinal cord with a knife.

Read more: http://www.nydailynews.com/news/national/2010/09/19/2010-09-19_online_commenters_condemn_alligator_huntress.html#ixzz10Xibj9Er

Deze alligator stierf niet alleen een gruwelijke dood na een urenlange doodstrijd, de vrouw is nu ook nog eens een held in de VS. Hoe een persoon een dier doden (laat staan pijnigen) als plezierig kan ervaren gaat mijn verstand te boven, en dat de amerikaanse media haar nog eens ervoor beloont nog veel meer. Op sommige dagen lijkt het echt alsof de wreedheid van de mensen geen grenzen meer kent.

Gelukkig zijn er dus wel degelijk mensen die zich meer en meer vragen stellen bij dergelijk geweld tegen dieren. Spijtig genoeg speelt dit zich vrijwel uitsluitend af op het internet, waar uiteraard ook heel wat support voor haar te vinden is. Aangezien hun waanzinnige commentaar voor zichzelf spreekt…

Een greep uit het aanbod:

forumdiscussie 1
Een ‘anonymous coward’ commenteerd deze thread met volgende diepzinnige tekst:

Let this post be a message to every muzzie in the world.
No sharia in America.

Wat de sharia te maken heeft met alligators afslachten als entertainment blijft momenteel nog een raadsel. Maar ik vermoed dat hij ook een vehement Sarah Palin supporter is, tegen milieuwetgeving, gezondheidszorg, dierenrechten, dierenwelzijn, … Een volledig evenwichtig individu dus om een gesprek mee aan te gaan…

Het verbaasd mij ook dat mensen zo wreed kunnen zijn, de feiten liegen er namelijk niet om:

She hooked him with her fishing pole and battled for two hours to get him near the boat. In South Carolina you have to secure the gator and get it to the boat before you’re allowed to shoot it. …

They shot him eight times, but he was still moving.

‘We had to stab him a couple of times to break his spinal cord,’ said [Mary Ellen] Mara-Christian. …

Mara-Christian plans to take the gator meat back to Massachusetts and will have the body stuffed and mounted.”

Waartoe mensen in staat zijn zie je snel als je de commentaren leest van een zekere texasgirl en nog enkele andere individuen:

I’d kill that gator in an INSTANT!

Of

Your comparing an animal to a human dumb shit. The reason this world is so screw’d up is because of stupid people like you. A person does more jail time for animal cruelty than someone does for molesting children. Makes me freakin sick!

En het is uiteraard totale fictie dat je minder hard gestraft wordt voor kindermisbruik. Er staan bijna geen straffen op dierenmisbruik in de VS, en wat deze vrouw hier gedaan heeft is gewoon legaal in de VS…wat niets verandert aan het leed dat het dier heeft ondergaan natuurlijk… De reacties zijn gewoon belachelijk en erg triestig. De mensen die zich hiertegen uitspreken krijgen direct een gratis scheldtirade en worden tegelijk nog even kindermisbruik in de schoenen geschoven. God bless America?

Wie meer wenst te lezen over Mary en de alligatorslachting:

Mara-Christian: alligator raid

Mary Ellen en de alligator op video…

Deze post kan je ook terugvinden op de dierenbevrijdings – en dierenrechtenblog

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.