Red Ons Leefmilieu!

Of Rudy OnLine?

Er is (misschien) nog hoop!

| 0 comments

De jeugd van heden lijkt niet zo dom als de jeugd van gisteren. Of dat geldt in ieder geval voor sommigen van die jeugd. Milieubewustzijn en inzicht in hoe de wereld draait, en wie hem laat draaien is blijkbaar niet voor iedereen een groot geheim. Erger nog, er zijn er blijkbaar die het zelfs iets kan schelen.

Als bewijs onderstaande video van een 11 jarige amerikaanse jongen die meer inzicht heeft dan de meeste van zijn volwassen landgenoten kan aangewreven worden. De moeite waard om een te bezien, me dunkt.

De vraag is natuurlijk of het een beweging wordt die invloed kan uitoefenen, of dat het maar wat gepruts in de marge blijkt te wezen. Alle goede intenties ten spijt is dat laatste tot op heden werkelijk de realiteit. Tenslotte kan ‘t de meeste mensen niet veel schelen tot ze er zelf serieus last van krijgen. Dat het dan te laat is, schijnt zelden indruk te maken, tenminste niet tot het effectief zo ver is. Niets nieuws onder de zon, wat dat betreft.

Maar toch, hier en daar zijn er initiatieven. Bekijk de video van de Dervaes familie:

Eigenlijk is dit objectief bekeken wat veel mensen 20 – 30 jaar geleden nog veel meer deden. Ze hebben ook nog een website, http://www.dervaesgardens.com/.
En als je wat begint te zoeken met google vind je nog veel meer dergelijke zaken. Jammer genoeg vind je ook wetgevers die dit soort initiatieven proberen de grond in te boren. Een mens vraagt zich af wat hun motivatie is….

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.