Red Ons Leefmilieu!

Of Rudy OnLine?

Groene militairen?

| 0 comments

Maak dat mee: militairen die pleiten voor groene energie. Ik heb het niet op militairen (ik klasseer daar ook rebellen, vrijheidsstrijders, … enzoverder onder – kortom, alles wat een wapen hanteert met de bedoeling een pak anderen op diplomatieke wijze of te overtuigen of naar een betere wereld te helpen). Mijn stelling is simpel: zonder militairen geen oorlog. Niet realistisch natuurlijk, vanwege de menselijke natuur, we zijn kuddedieren. En intelligentie is geen noodzakelijke voorwaarde voor de overleving van de soort. Alhoewel… misschien blijkt dat laatste wel fout te zijn, en zal intelligentie het enige zijn wat ons nog kan redden. Maar dan zullen velen hun brein een paar versnellingen hoger mogen schakelen. Als dat al mogelijk is, natuurlijk.

Maar goed, terug naar de militairen (doorgaans ook geen toonbeelden van intelligentie, al zijn er uitzonderingen op de regel). Het gaat hem om generaals, en die zijn hopelijk wat slimmer dan het doorsnee kanonnenvoer. En ze zijn gepensioneerd. Dat helpt waarschijnlijk ook wel. Wat nog verbazingwekkender is, ‘t zijn ook nog eens amerikanen.

Wat is er aan de hand? Wel, leest u het zelf maar in dit artikel:

Amerikaanse generaals-op-rust in de bres voor klimaat

In een opmerkelijk document trekken 33 Amerikaanse generaals-op-rust aan de alarmbel. Ze waarschuwen de bevolking en beleidsmakers dat de klimaatverandering de wereld gevaarlijker maakt en roepen op tot actie.
Het Pentagon maakt er al sinds februari geen geheim meer van dat het de klimaatverandering als een bedreiging ziet voor de nationale veiligheid. Maar nu roeren ook 33 oud-generaals zich in een opmerkelijke brief aan de leiders van meerderheid en minderheid in het Amerikaanse Congres.

Terrorisme
“De klimaatverandering bedreigt de Amerikaanse veiligheid”, schrijven de generaals. Het veranderende klimaat verergert volgens de generaals de bestaande bedreigingen: het schaadt de stabiliteit, voedt conflicten en vormt de socio-economische omstandigheden waarin terroristen gerekruteerd kunnen worden. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nationale Inlichtingenraad en de CIA zijn het er allemaal over eens en bereiden zich voor op bedreigingen die de klimaatverandering met zich meebrengt”.

Oliedorst
Tegelijk moeten de VS af van hun oliedorst. “De Amerikaanse afhankelijkheid van olie voor een miljard dollar per dag maakt ons kwetsbaar voor onstabiele en vijandige regimes. Een aanzienlijke hoeveelheid van het oliegeld komt in handen van terroristen. Bijgevolg moeten onze strijdkrachten opereren in vijandig gebied en worden onze troepen aangevallen door terroristen die met Amerikaans oliegeld gesteund worden”, schrijven de generaals. “Als we onze energietoekomst in handen nemen, vermijden we toekomstige conflicten in de hele wereld en beschermen we Amerikanen thuis.”

Groene energie
De generaals-op-rust breken onomwonden een lans voor schone energie. “Het is tijd om de Verenigde Staten veiliger te maken met schone energie. Zo kunnen miljoenen banen gecreëerd worden terwijl we de gevolgen van de klimaatverandering matigen over de hele wereld. We roepen het Congres en de regering op om een sterke, omvattende energiewetgeving te stemmen die de uitstoot van broeikasgassen vermindert en de wereld leidt op het vlak van schone energietechnologie.”

Verbazingwekkend, niet? Enfin, ik kan alleen maar hopen dat ze kernenergie niet bij die schone energie rekenen. Het is een trend aan ‘t worden. We hebben duidelijk nog een paar Tsjernobyl’s nodig… Niet dat ik er op zit te wachten, maar er schijnt geen ander middel te wezen om al die koppen uit ‘t zand te krijgen.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.