Red Ons Leefmilieu!

Of Rudy OnLine?

Dedecker versus het ecologisme

| 2 Comments

Het is zover…De polemiek uit landen zoals de VS rond klimaatverandering waait over naar België. Ik vreesde dit gevaar voor het milieu uit de rechterzijde van het politieke spectrum reeds sinds vorig jaar, meer bepaald vanuit het kamp van Dedecker & co (LDD): derk jan eppinck: klimaatverandering

Dedecker heeft recent een nieuw boek uitgebracht met als titel “De aarde warmt op en de geesten verhitten”, waar hij heldhaftig de strijd aanbindt met de groene rakkers en zich openlijk verzet tegen de “staatsgodsdienst”. Ja, u hoort het goed. Ecologisme is een staatsgodsdienst. Dat hij de magere vooruitgang in onze maatschappij rond milieukwesties omschrijft als een staatsgodsdienst is op zich al veelzeggend over de ernstige analyses die mijnheer Dedecker de wereld in stuurt. We leven dus in een theocratie…zozo. habemus Papam! Al Gore? Wouter Van Besien van Groen! Mieke Vogels?

Blijkbaar volhardt Jean-Marie Dedecker in het onwetenschappelijk en plat populistisch discours betreffende belangrijke en erg serieuze onderwerpen zoals deze. Wat niet in zijn kraam past, wordt afgewimpeld als ‘onzin’ en ‘zever’. Zo lijkt het toch ten minste heel sterk als je zijn uitspraken rond complexe thema’s zoals passief roken, global warming (niets aan de hand, of toch weer wel maar niet veroorzaakt door de mens), kernenergie (groen gloeien in het donker vormt geen enkel probleem), … We kunnen zo nog een eindje doorgaan.

Aangezien ik mij hier – als een echte geloofsfanaticus – erg over kan opwinden heb ik besloten om dit ‘debat’ met argusogen te volgen.

Laten we maar al vast beginnen met de website van LDD zelf: strijd tegen ecologisme

Aldus Dedecker:

Dissidente stemmen worden doodgezwegen.

Interessant. Het is waarschijnlijk daarmee dat deze dissidenten zoveel aandacht krijgen in de pers, in de politiek opklimmen en in landen zoals de VS er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat er niets gebeurd op het vlak van klimaat. Hierbij denken aan ‘grote politici’ zoals Michelle Bachman, Sarah Palin (drill baby drill) en vele anderen.

De aarde is sinds 1850 aan het opwarmen en de mensen die vandaag waarschuwen voor de opwarming zijn dezelfden die in de jaren 70 waarschuwden voor een nieuwe kleine ijstijd.

En de antwoorden hierop zijn al tot vervelenstoe gegeven: mensen veroorzaken klimaatverandering

Het is klinkklare onzin dat ‘de wetenschap’ in de jaren 70 verklaarde dat er een nieuwe ijsttijd op komst was. U gelooft het niet? Lees dan toch ten minste dit eens en controleer de bronnen als je het dan nog niet wil geloven! link: nieuwe ijstijd

U hebt het gelezen? Goed zo… Toch nog even de belangrijkste quote eruit halen:

So global cooling predictions in the 70s amounted to media and a handful of peer reviewed studies. The small number of papers predicting cooling were outweighed by a much greater number of papers predicting global warming due to the warming effect of rising CO2. Today, an avalanche of peer reviewed studies and overwhelming scientific consensus endorse man-made global warming. To compare cooling predictions in the 70s to the current situation is both inappropriate and misleading.

De media besteeden uiteraard weer uitvoerig aandacht aan de argumenten van de ‘doodgezwegen dissidenten’. Neem nu bijvoorbeeld het nieuwsblad: Dedecker schrijft tirade tegen de groene kerk

Dedecker komt tot die conclusie nadat hij naar eigen zeggen vijftig boeken over het onderwerp gelezen heeft. En het resultaat is dat hij lang niet zeker is dat de aarde opwarmt en dat dat desastreuze effecten heeft

Uitstekend: welke boeken? En op basis van deze boeken gaan we spelen met de toekomst van alle mensen op planeet aarde?

Dedecker omschrijft het ecologisme met zijn vermeende doemdenken als ‘een nieuwe godsdienst’. ‘We moeten ophouden met te luisteren naar profetieën die, zoals 2.000 jaar geleden, de ondergang van de wereld voorspellen.

Aha! nogmaals een verwijzing naar religie. Ave en tot de volgende post mijn groene parochianen!

2 Comments

  1. Politiek gezien zitten we in een bijzondere situatie.

  2. Op dit moment zitten we inderdaad in een erg bijzondere situatie. Het politiek discours lijkt soms zelfs een beetje op een soap, gecombineerd met een politieke thriller.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.