Red Ons Leefmilieu!

Of Rudy OnLine?

klimaatverandering

| 0 comments

Vandaag kon ik tot mijn grote verbazing (inderdaad, dit was sarcasme) in de krant lezen dat een internationale overeenkomst om klimaatverandering tegen te gaan zeer onwaarschijnlijk is in de komende klimaattop te Mexico. Na de mislukking in Kopenhagen, stomen we dus regelrecht af op een nieuwe mislukking. Eentje die alle mensen op aarde wel erg zuur kan opbreken, aangezien de wereldwijde klimaatverandering zowaar letterlijk het voortbestaan van het menselijke ras bedreigt.

Ho maar, zou u dan denken! Komt hier dan geen groot protest tegen? Komen mensen niet op straat en eisen ze niet dat er iets ondernomen wordt? Wel… Neen. Eerder in tegendeel. Dankzij een goed draaiende propaganda machine hechten steeds minder en minder mensen geloof aan deze wereldwijde bedreiging. Want zoals we allemaal weten: wetenschappers frauderen, liegen en bedriegen. En dit natuurlijk allemaal om een groene dictatuur op ons los te laten.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die mijn woorden lezen en instemmend zullen ja knikken, andere zullen vol ongeloof de laatste zin opnieuw nalezen en sommige historici en geneesheren zullen ter plaatse verwijzen naar een gelijkend scenario. Namelijk dit van de tabaksindustrie: deze trachte namelijk ook wetenschappelijke bewijzen voor de negatieve invloed van sigaretten te ontkrachten (iets wat nu opnieuw gebeurd met passief roken).

Wel, volgens mij is er helemaal geen overeenkomst tussen wat de tabaksindustrie deed en wat de olie industrie en (extreem) – rechtse politieke figuren nu aanrichten voor schade aan de wetenschappelijke wereld. In tegenstelling tot het debat rond de negatieve gevolgen van tabak, wordt in het climate change debat gewoon met scherp geschoten. Maar dan wel het scherp dat we niet meer gezien hebben sinds de donkere middeleeuwen: wetenschappers of actiegroepen die iets zeggen wat de gevestigde orde niet aanstaat zijn leugenaars. En dan komen ze er nog goed vanaf. Andere zaken die ze naar het hoofd gesmeten krijgen zijn: samenzweerder, communist, ‘green czar’, extremist, radicaal, mensenhater, …

Aangezien beelden meer zeggen dan woorden, hier is een leuke illustratie:

Glenn Beck: één van de populairste talkshowhosts in de VS op Fox News (meest bekeken nieuwszender in de VS)… Deze bepalen de VS publieke opinie en de politiek. De commentaar van de presentator van ‘the young turks’ spreekt voor zich zelf.

Een typische discussie over klimaatverandering op hoog niveau:

Michelle Bachman is een figuur die sterk te vergelijken is met Sarah Palin, met dit verschil dat Sarah Palin nog wreder en gekker is dan haar.

De wiskundige hoogstandjes die je te zien krijgt in het clipje zijn lachwekkend, maar typisch voor dergelijke discussie. Ook leuk om op te werken dat Michelle van mening is dat CO2 natuurlijk is. Waarna ze probeert de mensen wijs te maken dat het dan toch niet gevaarlijk kan zijn. Dit is natuurlijk niet meer dan een goedkoop kermistruukje.

Aangezien ik mij aan dergelijke zaken dooderger en Edmund Burke ooit zei…

All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.

…zal ik mij op deze blog toeleggen op de klimaatproblematiek. Ik wil jullie nu reeds enkele links meegeven over het thema:

link : een weerlegging van de anti argumenten en wetenschappelijke studies en nieuws rond de opwarming van de aarde.

dierenbevrijding : op mijn nederlandstalige dierenrechtenblog kan je reeds enige standpunten van mij terugvinden rond klimaatverandering. Ik heb ook een (nog erg actieve) engelstalige blog waar je eventueel nog meer kunt lezen(via dierenbevrijding te vinden).

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.