Red Ons Leefmilieu!

Of Rudy OnLine?

Global Warming 101 …

| 1 Comment

… ofte een inleiding in de problematiek. Ik merk dat veel mensen eigenlijk niet zo veel weten over die global warming. Velen verwarren het met het weer. Ja, ‘t was een koude winter, en nee, dat wil niet zeggen dat er geen sprake is van van klimaatsverandering. Ja, we hebben problemen om het weer accuraat te voorspellen, maar dat heeft er weinig mee te maken. Ja, ‘t is een natuurlijk fenomeen, de aarde is vroeger ook al veel warmer geweest. Alleen gaat ‘t nu veel sneller, omdat wij er er mee aan doen. Ja, CO2 is een natuurlijk product. Maar het komt niet natuurlijk vrij aan het tempo waarop wij het doen vrijkomen door vanalles en nog wat te verbranden. CO2 is trouwens lang niet het enige broeikasgas. Ja, er zijn fouten gemaakt en ja, sommige dingen waren gewoon verkeerd. We zijn er tenslotte nog niet erg lang mee bezig, en het is nu éénmaal een complex onderwerp. Enzovoorts…

Het grootste probleem is natuurlijk niet dat het klimaat veranderd, het is de snelheid waarmee dat gebeurd. Een snelheid die nog nooit voordien voorgekomen is. Dat gegeven alleen al zou moeten voldoende zijn om de zogenaamde klimaatsceptici te doen nadenken.

Wat volgt is een aantal (engelstalige) filmpjes van National Geographic, waarin men een poging doet om het probleem en de gevolgen te schetsen. Maar eerst wil ik nog even een “serie” (ook engelstalig) meegeven van op de site grist.org, waar ze antwoorden op de meest gebruikte tegenwerpingen omtrent klimaatverandering. Wat googlen met zinsneden als “answers to climate change sceptics” kan u nog (veel) meer leesvoer opleveren.

Global Warming 101, een inleiding in de problematiek.

En over wat de eventuele gevolgen zouden kunnen zijn…

Could Just One Degree Change the World?

2 Degrees Warmer: Marine Life At Risk!

3 Degrees Warmer: Heat Wave Fatalities

4 Degrees Warmer: Great Cities Wash Away

5 Degrees Warmer: Civilization Collapses

6 Degrees Warmer: Mass Extinction?

One Comment

  1. Pingback: population zero « drakenei

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.