Red Ons Leefmilieu!

Of Rudy OnLine?

De waanzin voorbij

| 1 Comment

Iedere dag die verstrijkt kan ik mij een beetje meer vinden in de recente uitspraken van James Lovelock: ‘de mens is te dom om iets te doen aan global warming’. (Lovelock: mensen te dom)
Dit mag misschien een harde uitspraak lijken, maar u – beste lezer – kan op beide oren slapen: ik heb namelijk niet eens gezegd wat ik echt ‘vrees’. En bij deze: ik denk dat de mensheid (of toch een aanzienlijk aantal onder hen) te kwaadaardig is om iets te doen aan klimaatverandering. Ik ben bang dat mensen gericht zijn op vernietiging en zelfvernietiging. En dit wordt meer en meer duidelijke met iedere dag die verstrijkt: haat, anti – intellectualisme, anti – wetenschap, oorlog, misdaad, …

Misschien denkt u nu dat ik een soort van ‘mensenhater’ ben en dat de boeren, slagers en oliebaronnen gelijk hebben: de groenen zijn een bende Maoisten die de mensheid willen uitmoorden. In dat geval zal u nu nog even harder slikken: dat is helemaal niet zo. Ik observeer gewoon de richting waarin de mensheid gaat en zie alles verdwijnen in een diepe afgrond. Ik kan dit ook illustreren met enkele simpele voorbeelden (bewijsstukken?), waarvan ik vroeger dacht: ‘dat mens is gewoon dom of mis geïnformeerd’. Maar waarvan ik nu meer en meer denk dat het met opzet is. Kwaadaardigheid of zoals ze dit in het engels zou mooi zouden noemen: pure malice.

Bewijsstuk 1: Sarah Palin

Hier zijn de cruciale woorden:

We should create a competitive climate for investment in renewables and alternatives, none of this snake oil science stuff that is based on this global warming, Gore-gate stuff that came down where there was revelation that the scientists, some of these scientists were playing political games.

Haar uitspraken tonen zoals gebruikelijk ieder gebrek aan correctheid, genuanceerdheid of rationaliteit. Ze komt ook over als een simpele vrouw. A ‘man’ of the people. Ze stelt zich voor als een anti-intellectueel iemand (wat hier eigenlijk ook duidelijk wordt), maar is machtig, rijk en razend populair. Is ze gewoon een kwaadaardig genie die enkel denkt aan zichzelf en graag met wapens weerloze dieren doodschiet en zoekt achter olie of is ze werkelijk zo simpel? Ik denk een gevaarlijke combinatie van de twee vorige, net zoals veel andere vooraanstaande sceptici van klimaatverandering in de VS, die duidelijk wereldwijd hun stempel drukken. Bijvoorbeeld via climategate of gore-gate. Dankzij deze laatste term willen ze er trouwens een duidelijk politiek karakter aan geven zodat ze de wetenschap nog gemakkelijker kunnen negeren. Dit is uiteraard allemaal erg gevaarlijk gezien de meeste mensen helemaal niet zo goed op de hoogte zijn van de problematiek en daardoor gemakkelijk misleid worden (en dit geldt ook voor hoger opgeleide mensen).

Actie – en milieugroepen proberen hardnekkig tegen dergelijke misinformatie in te gaan met objectieve feiten en eerlijk debat. Uiteraard zonder enig resultaat aangezien heel wat mensen blijkbaar besloten hebben dat het leed van andere mensen en dieren hun probleem niet is. Climategate of bijvoorbeeld is uiteraard niets meer dan een vals schandaal dat strategisch goed uitkwam voor ontkenners tijdens de Copenhagen conferentie. Dankzij al hun hard werd ziet het er ook naar uit dat de internationale samenkomst rond klimaatverandering in Mexico ook op een sisser zal uitdraaien, wat volgens mij reeds desastreuze gevolgen,veel dood, leed en verderf zal veroorzaken in de nabije toekomst voor heel wat mensen. Als we namelijk niet handelen, zullen wij zelf en zeker onze kinderen en kleinkinderen dit ooit moeten bekopen.

Climategate fake scandal

One group of individuals who is doing everything it can to prevent progress is the climate change deniers — a coalition of dirty energy-funded groups and their political allies on the far right. The newest ammunition employed by these deniers is “Climategate” — a smear campaign claiming that there is a “coordinated campaign to hide scientific information” about the supposed hoax of global warming. The conservative swiftboating attack in “Climategate” involves illegally hacked e-mails from the University of East Anglia’s Climactic Research Unit (CRU) in the U.K., which skeptics are using to claim that leading climate researchers are suppressing scientific data that shows that climate change is not occurring.

Bewijsstuk 2: Michelle Malkin

global warming scandal of the century

Michelle Malkin is een populair figuur in extreem rechts Amerika en komt regelmatig op Fox News (een erg populair nieuws kanaal). Haar uitspraken zijn typerend (mijns insziens) en gaan tot voorbij het absurde. Ze is echter duidelijk intelligent genoeg, dus ik ga er andermaal van uit dat Lovelock niet volledig gelijk had. De mens is misschien te dom, maar sommige zijn gewoon te kwaadaardig.

hat said: The crimes revealed in the e-mails promise to be the global warming scandal of the century — and have massive bearing on the climate change legislation being considered by our lawmakers here at home.

Ze classificeerde duidelijk de inhoud van de e-mails en dus het werk van tal van wetenschappers als ‘crimineel’. En ze was lang niet de enigste om dit te doen. En dit is spijtig genoeg niet enkel een amerikaans fenomeen.

Bewijsstuk 3: McCain in ‘the crosshairs’ van conservatief amerika.

Vroeger dacht ik wel dat dit gewoon politiek was, en dat de republikeinen enkel ontkenden omdat de democraten de gevaren van klimaatverandering erkenden. Maar oerconservatief (en bijna president in 2008) Mccain die iets wil doen aan de problematiek wordt ook genadeloos afgemaakt door de conservatieven en dreigt zelfs zijn volledige politieke loopbaan op het spel te zetten door wetenschap niet zomaar van tafel te schuiven. Volgens mij toont dit ook dat er gewoon meer aan de hand is dan een politiek spelletje: is het gewoon domheid of is het echt ‘pure malice’, zoals ik in het begin van deze blogpost reeds aanhaalde?

McCain heeft geen berouw

Ik nodig iedereen uit om de misleidende blog en opruiende taal van Malkin te lezen. Het is duidelijk: ‘McCain is the problem’.

Ik zou zo nog even kunnen doorgaan, maar dit zou ik beter niet doen. Ik zou wel eens depressief kunnen worden. Ik geraak er niet uit: is dit nu allemaal domheid of is er echt meer aan de hand, zoals ik soms vrees. Zijn mensen nu echt zo … destructief? In dat geval is alles hoe dan ook verloren.

Daarom, wat bijpassende muziek: Down as she goes

One Comment

  1. Dat je uitgerekend een uitspraak van Lovelock neemt.
    Hij is één van de belangrijkste groene jongens (lang niet de enige denk maar aan voormalig Grenpeace-man Patric Moore) die kernenergie al jaren propageert.
    (zouden zij betaald worden door deze of gene 😉 )

    Is hij in de positie om anderen dom te noemen?

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.